Onderhouden toetsenbord layout POS kassa

Om artikelen op het toetsenbord toe te voegen of te wijzigen ga je naar Overig->POS kassa->Toetsenbord layout.
Selecteer de juiste layout (meestal staat er maar 1) en klik op de knop [Layout]

Er wordt nu een window getoond waarin de knoppen van het toetsenbord zichtbaar zijn. Links onderaan kan gewisseld worden tussen de layouts voor de verschillende niveau's. Het is namelijk mogelijk maximaal 16 layouts te maken per kassa. Bijvoorbeeld een kaart met de meest gangbare artikelen en een kaart met alle alcoholische dranken.

Klik op de toets die u wilt wijzigen. Rechts bovenin verschijnt een window (onderhouden toets) waarin de gegevens van de betreffende toets worden getoond. Klik op de knop [Selecteren] achter het grijze invoerveld "Artikel:" en selecteer het gewenste artikel.

De Omschrijving van de toets kan evt. worden aangepast in de invoervelden "Toetsnaam:" en "2e regel". Zorg ervoor dat de omschrijving niet te lang is zodat deze in de breedte op de toets past en vul eventueel een 2e regel in.

Door alle windows te sluiten worden de wijzigingen bewaard. Om te zien of de toets juist op de kassa wordt getoond moet wel eerst de kassa inclusief intergolf worden afgesloten.

Artikel met variabele prijs Als van een artikel geen verkoopprijs is ingevuld (0,-- euro als prijs), dan zal de kassa om een prijs vragen.
Na het aanklikken van het artikel, komt er boven de kolom prijs, een veldje waarin het bedrag moet worden ingetypt. De kassa accepteert nu alleen nog maar cijfers en de enter knop. Nadat het bedrag is ingevuld en de enter knop is aangeklikt, gaat de kassa weer gewoon verder.